Utcabállal és fesztiválokkal csábítja a látogatókat Zenta

A sportturizmus fellendítését tervezik idén a vajdasági városban, Zentán. A főleg magyarlakta településen új kerékpárútvonalakkal vonzanák az aktív turistákat, továbbá tervben van egy kerékpárkölcsönző létrehozása is. A Tisza-parti város fesztiválokkal, és kiállításokkal is szórakoztatja a vendégeket.

A zentai Városházából remek a kilátás a városraForrás: Facebook / I Love Zenta

A település rendezvényeit Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete szervezi meg minden évben, mely egyre több fesztivállal vonzza a turistákat. Júniusban érdemes meglátogatni a több napos Tiszavirág Fesztivált, amelyen minden évben finom borokkal, kézműves vásárral, koncertekkel és műhelyekkel találkozhatunk.

Augusztusban az I live Zenta Fesztivál népesíti be külföldi és vajdasági szórakozni vágyókkal a város utcáit. Ilyenkor igazi utcabállá alakul át a belváros egy hétvégére. A rendezvény középpontjában a zene és a mulatozás áll.

A szeptembert minden évben színvonalas városnapi ünnepséggel nyitják meg a helyiek, amikor neves együttesek lépnek fel, továbbá gyerekprogramok, gasztronómiai különlegességek is várják a résztvevőket. Decemberben pedig több hetes adventi forgatagba csöppenhetünk bele.

A turistákat olyankor is számos látnivaló várja, amikor épp nincs rendezvény a városban. Ilyenkor érdemes több száz lépcsőt megmászva felmenni a Városháza tornyába, ahol mesés kilátás és egy állandó kiállítás fogadja a vendégeket, akik a zentai csatáról tudhatnak meg többet, ha körbejárják a tárlatot. A történelmi esemény részleteit modern, érintőképernyős táblákon keresztül lehet megismerni.

A turisták tájékozódását december óta egy applikáció is segíti. Az alkalmazás letöltésével a legjobb szállásokat és szórakozóhelyeket is egyszerű megtalálni, továbbá a városról is olvashatnak érdekességeket.

A helyi látványosságoknak és rendezvényeknek köszönhetően a városban a vendégéjszakák száma növekvő tendenciát mutat - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek