Ha ezekbe az országokba utazik, karanténnal kell számolnia

Több ország is lezárta határait, míg mások csak a legfertőzöttebb régiókból érkezőket nem engedik be, vagyis az olasz, az iráni és a dél-koreai, esetleg a kínai utasokat fordítják vissza - derül ki a CNN cikkéből. Más országok azonban, mint az Egyesült Államok és Vietnám az egész schengeni övezetre kiterjesztik a megszorítást.

A máltai Popeye-faluForrás: Magdalena Smolnicka/pixabay.com

Emellett vannak olyan térségek, ahová beléphetnek ugyan külföldiek, azonban két hetes karanténnal kell számolniuk. Legutóbb Új-Zéland jelentette be, hogy az országba érkezőknek, akár külföldiek, akár saját állampolgárai, két hétre izolációba kell vonulniuk, előtte pedig Málta adott hírt arról, hogy 14 napos folyamatos kötelező karantén időszakot kell vállallniuk az odaérkezőknek.
Azoknak az utazóknak is karanténba kell vonulniuk, akik 14 napnál rövidebb tartózkodásra érkeznek Máltára, de ők szabadon visszatérhetnek a kiinduló állomásra a visszaúti jegyükkel az eredeti menetrendjüknek megfelelően, feltéve, hogy addig nem mutatnak semmilyen COVID-19 tünetet.

Norvégiában mindazoknak karanténba kell vonulniuk, akik az elmúlt időszakban az északi régión kívül jártak, és a Kínába érkezőknek is el kell izolálniuk magukat. Izraelbe és HOng Kongba szintén csak azok léphetnek be, akik vállalják az elzárkózást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek