Hazatértek Ruanda elveszett bárányai

Minden szomorú és nehéz időszakban van valami kis fénysugár, ami megint megerősíti az embereket, hogy van még remény. Ezért jó olyan hírekről olvasni, mint amilyet a ruandai Akagera Nemzeti Park is kiposztolt a Facebook oldalára.

Forrás: African Parks / Jes Gruner / Facebook.com

Az igaz mese a park oroszlánjairól szól, akik végre hazatérhettek. Az egész akkor kezdődött, mikor az 1994-es ruandai népirtás után az emberek visszatértek az otthonaikba és a vidéken ott találták az oroszlánokat. Bizarr helyzet alakult ki, mert a megmenekült emberek megmérgezték és végül kiirtották az állatokat, hogy helyet csináljanak saját jószágaiknak.

Az African Parks non-profit szervezet volt az, aki 2010-ben kezébe vette az ügyet és a nemzeti parkkal, illetve a Ruandai Fejlesztési Testülettel együttműködve elhatározták, hogy ismét "Big 5" státuszúra fejlesztik a parkot.

A munka hét oroszlán visszatelepítésével kezdődött 2015-ben, majd további kettő érkezett 2017-ben. Úgy tűnik az együttélés jól működik, mivel a 2019-ben született négy kölyökkel az oroszlánok végre, 27 évvel a kipusztításuk után ismét harmincheten róják a pusztaságokat; büszkén és egységben, ahogy az a szervezet nemrég közzétett videóján is látszik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek