Még várja a látogatókat a Plitvicei-tavak de nem minden vehető igénybe

Továbbra is lehet menni kirándulni és a természetben sétálgatni a horvát Plitvicei Tavak Nemzeti Parkba, viszont most valamennyivel kevesebb érdekességet lehet kipróbálni.

Még tehetünk egy sétát a park túraútvonalánForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

A park területén nem szerveznek olyan rendezvényeket, amelyek nagyobb embercsoportot vonzanának egy helyszínre, továbbá a zárt terekbe sem lehet bemenni.

Így például átmenetileg nem pattanhatunk fel a panoráma vonatra sem, amely eddig szemet gyönyörködtető, természeti látványosság mellett szállította el az utasokat.

A jó hír, hogy a szabad fedélzettel rendelkező elektromos hajókra továbbra is felszállhatunk. A helyiek rendszeresen fertőtlenítik a vízi jármű utasterét, hogy a turisták fertőzés nélkül megússzák a kalandot – írja a horvát Hr Turizam idegenforgalmi magazin.

A park gyalogos túraútvonalait is körbelehet járni, azzal, hogy fontos betartani az egymás közötti 1,5-2 méteres távolságot.

A horvát nevezetesség egyébként drágításokkal próbálja csökkenteni a parkba érkező turistaáradatot. A világ legdrágább nemzeti parkjának pontos árairól ebben a cikkünkben olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek