Több hajótársaság is felfüggeszti utazásait

Mint a CNN írja, több mint 50 hajózási társaság függeszti fel az Egyesült Államok kikötőibe érkező és onnan induló járatait a koronavírus miatt. A szünet ma éjféltől 30 napig tart a Cruise Lines International Association nyilatkozata szerint. A CLIA többek között olyan hajótársaságokat tömörít, mint a Disney Cruises, a Carnival Cruise, a Princess Cruises, a Norwegian Cruise Line és a Royal Caribbean. A CLIA nyilatkozata szerint a társaságok visszahívják az éppen a tengeren lévő hajóikat.

Forrás: Rapidfire/commons.wikimedia.org

A tengerjárókat szerte a világon sújtja a koronavírus, ahogyan a korábbi hírek is szóltak a Japánban rekedt Diamond Princessről, és a Kaliforniánál vesztegelni kényszerült Grand Princessről valamint a Caribbean Princessről, ahol mind az utasok mind a személyzet tagjai között találtak fertőzötteket.

Az amerikai utak mellett a Royal Caribbean két közel-keleti járatát is törölte a dohai kikötőlezárások miatt. Kanada a hajózási szezon kezdetét április 2-tól július 1-re halasztotta a több mint 500 utas befogadására alkalmas tengerjárók esetében, a Virgin Voyages pedig új Scarlet Ladyjének első útját április 1-ről augusztus 7-re tolta.

Ami Európát illeti: a Cruise Europe közleménye szerint a legtöbb társaság megváltoztatta útvonalait, hogy elkerülje Olaszországot: a Hapag-Lloyd Cruises például törli olasz útjait, és az érintett járatok Civitavecchia helyett Barcelonából indulnak. A Carnival UK felülvizsgálja olasz útvonalait, és megváltoztatja a Queen Mary 2, az Arcadia és a Queen Elizabeth útvonalát, hogy elkerülje Ázsiát.

Az AIDA Cruises szintén törli ázsiai útjait, a Costa Cruises pedig április 3-ig szünetelteti olasz üdüléseit, de a jelenleg még a hajókon tartózkodók kiszállhatnak Olaszországban. Az olasz utasoknak haza kell térniük, míg a többieknek el kell hagyniuk az országot. Az Oceania Cruises szintén elkerüli Olaszországot nyári mediterrán körútján, a járatok Velence helyett Athénból indulnak. A Viking május 1-ig szünetelteti folyami és óceáni útjait.

Észak- Európát is érintik a korlátozások, Észtország május 1-ig nem fogad tengerjáró hajókat, és Bergenben, Stavangerben és Alesundban sem lehet kiszállni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek