Ez a horvát hotel 100 éve nem zárt be, most is várja a vendégeket

Sorra kerül lakat a horvát hotelek ajtajára és az Isztria-félszigeten már a kávézók, éttermek is bezártak, egy spliti hotel viszont még most is tartja a frontot. 

A hotelszobák nyitva állnak a vendégek előtt - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Dragon Images

Az 1921-ben épült és 2015-ben teljesen felújított Hotel Park Split egy hagyományos, első osztályú szálloda Split központjában, közvetlenül a híres Bačvice strand mellett. A hotelben a szobák mellett egy szabadtéri medencét, wellness szolgáltatásokat, magas szintű éttermet és bárt találnak a vendégek.

A kereken száz éves hotel fennállása óta egyszer sem zárt be hosszabb időre. Háborúban és egyéb krízishelyzeteken is nyitva maradt a vendégek előtt, így a mostani koronavírus sem ad okot a számukra, hogy lakat kerüljön az épületre – írja a horvát Slobodna Dalmacija hírportál.

A helyi vezetőség zárás helyett még időben bevásárolt maszkokból, kesztyűkből és cipővédőkből, illetve egy karantén-helyiséget is kialakítottak a biztonság kedvéért. A személyzet idősebb, veszélyeztetett tagjait szabadságra küldték. Elmondásuk szerint mindenre felkészültek, és magasabb higiéniai feltételek mellett ugyan, de tovább folytatják a munkát és nem szakítják meg a száz éves tradíciót.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek