Víz helyett nem akármilyen bor folyt a csapból Olaszországban

Egy Emilia-Romagna északi részén, Modena közelében található kis faluban igencsak nagyot néztek a lakók, amikor konstatálták, hogy a csapokból víz helyett bor folyik. Mint kiderült, a különös jelenséget egy közeli pincészet hibája okozta: a bort véletlenül a helyi vízhálózatba pumpálták - számol be róla a thelocal.it.

LambruscoForrás: Marco Carboni/commons.wikimedia.org

A csapokból folyó, rózsaszín folyadékban többen is felismerni vélték a helyben előállított Lambrusco Grasparossa jellegzetes illatát. A bor a közeli Settecani pincészetből került a castelvetrói házakba, miután műszaki hiba következtében a bor a vízcsövekbe szivárogott. Állítólag a bornak magasabb nyomása volt, mint a csövekben lévő víznek, így elkezdett átszivárogni a rendszeren a közeli házakba.

A helyi vízügyi testület igyekezett mielőbb megoldani a problémát, de mire ez sikerült, a lakosok már annyit palackoztak be az értékes nedűből, amennyit csak tudtak.

A helyi tanács bocsánatot kért az események miatt, és míg néhányan valóban a vízbiztonság miatt aggódtak, mások inkább amiatt, hogy túlságosan is gyorsan oldották meg a „problémát" a hatóságok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek