A palotában párbajoznak a bikavérek

A budapesti Stefánia Palotában rendezik meg a 7. Bikavér Párbajt, melynek ideje alatt harminckét egri és szekszárdi pincészet borain keresztül ismerhetjük meg hol tart jelenleg mindkét borvidék nagy múltra visszatekintő borfajtája, a bikavér újragondolása.

Forrás: Shutterstock.com

A párbaj szó ellenére a hetedik alkalommal meghirdetett rendezvény, amit március 6-ra szerveztek, a közös gondolkodáson alapul: az összefogásban résztvevő borászok évről évre azon dolgoznak, hogyan lehet a bikavéreket minél magasabb minőségben elkészíteni és a nagyvilág elé tárni, figyelembe véve a folyamatosan változó borfogyasztási szokásokat és igényeket.

A 7. Bikavér Párbajon 32 termelő mutatja be bikavéreit az Egri és a Szekszárdi borvidékről. A borászatokat a rendezvény hagyományai szerint összepárosítják, így egy-egy dupla standot egy egri és egy szekszárdi borász foglal majd el.

A rendezvényt megelőző "kerekasztal-kóstolón" Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével és a két régió borászainak részvételével vakteszten választják ki, melyek azok a borok, amelyek a legközelebb állnak az ideális, arányos, referenciának számító bikavérstílushoz. A különteremben ezúttal a Taste & Play bikavér- és fajtafelismerő játékával, a speciálisan az eseményre fejlesztett Bikavér Rodeóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek