Női győzelemmel zárult a Magyar Sommelier Bajnokság döntője

A Magyar Sommelier Szövetség két fordulóban rendezte meg a 2020. évi bajnokságát, melynek elődöntője a Neszmélyi borvidéken zajlott le. Az első fordulóban 8 sommelier küzdött meg egymással egy 30 kérdésből álló teszt és egy három körös borfelismerési feladat ideje alatt. A második részben a közönség előtt vörösbort kellett dekantálni, a bort leírni, végül 2 borhoz a legmegfelelőbb ételpárt kiválasztani.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com

A megmérettetés fővárosi döntőjén 3 sommelier maradt versenyben. Evans Victoria (Caviar&Bull), Angerman László (Onyx) és Tüü Péter (Laurel). A március elsejei döntőt a Gundel Étterem Erzsébet királyné báltermében rendezték. Itt a versenyzőknek a szakma minden aspektusát be kellett már mutatniuk: volt pezsgő kiszolgálás idegen nyelven, adott ételsorhoz teljes, meghatározott szempontú italsor ajánlás, vörösbor dekantálás, 3 különböző bor jellemzése, 5 párlat felismerése, terítési hibák azonosítása és illatminták felismerése - olvasható a Turizmus.com oldalán.

Végül a Magyar Sommelier Bajnokság bajnoki címét és a közönségdíjat is Evans Victoria, a budapesti Caviar & Bull étterem borszakértője nyerte el. Megelőzve ezzel az örökös magyar bajnokot, a háromszor is díjazott Tüű Pétert, aki így a második helyre került, valamint Angerman Lászlót, aki az Onyx Étterem sommelire-je és a harmadik helyen végzett.

A három döntős verseny közbenForrás: Magyar Sommelier Szövetség / Facebook.com

A döntő előtt átadták a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díjait is. A hat éve alapított elismerésben ezúttal a Schieber Pincészet/Szekszárd (termelő), Kató András (kereskedő), a Macok Bisztró/Eger (vendéglátó), Viniczai Sándor (szakíró) és Horkay András (oktató) részesült.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek