Egészségügyi ellenőrzésekre lehet számítani a szerb-magyar határátkelőn

  Fokozott ellenőrzések léptek életbe a szerb-magyar határszakaszon, azon belül is főleg a nagyobb átkelőkön, mint amilyen a Horgos-Röszke átjáró. A szigorításokat a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrése érdekében vezették be.

  Több határon is mérik az utasok testhőmérsékletétForrás: Shutterstock / Készítette: Yanosh Nemesh

  Egészségügyi felülvizsgálat alá vetik azokat, akik veszélyeztetett területen voltak az elmúlt 2 hétben. A jó hír, hogy a határátkelőn nem okoz fennakadást, azaz hosszadalmasabb várakozást az ellenőrzés.

  A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn minden személy orvosi ellenőrzésen esik át, aki olyan országban járt a közelmúltban, ahol már jegyeztek fel fertőzött személyt. Megmérik testhőmérsékletüket, kikérdezik őket, és ezek alapján foganatosítanak további intézkedéseket. A válaszok alapján kiderül, van-e légzési nehézségük, kapcsolatban voltak-e bármilyen formában koronavírusos beteggel vagy gyanús esettel.

  A horgosi határátkelőn eddig 40 ellenőrzést végeztek el, közülük senki sem volt fertőzött, de a biztonság érdekében tájékoztatták őket milyen telefonszámon jelentkezzenek, ha gyanús tüneteket észlelnének szerbiai tartózkodásuk során.

  A vajdasági Pannon RTV híre szerint hasonló intézkedésekre számíthatnak azok is, akik a horvátországi batrovcei határátkelőn kelnek át.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek