Egészségügyi ellenőrzésekre lehet számítani a szerb-magyar határátkelőn

Fokozott ellenőrzések léptek életbe a szerb-magyar határszakaszon, azon belül is főleg a nagyobb átkelőkön, mint amilyen a Horgos-Röszke átjáró. A szigorításokat a koronavírussal fertőzött személyek kiszűrése érdekében vezették be.

Több határon is mérik az utasok testhőmérsékletétForrás: Shutterstock / Készítette: Yanosh Nemesh

Egészségügyi felülvizsgálat alá vetik azokat, akik veszélyeztetett területen voltak az elmúlt 2 hétben. A jó hír, hogy a határátkelőn nem okoz fennakadást, azaz hosszadalmasabb várakozást az ellenőrzés.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn minden személy orvosi ellenőrzésen esik át, aki olyan országban járt a közelmúltban, ahol már jegyeztek fel fertőzött személyt. Megmérik testhőmérsékletüket, kikérdezik őket, és ezek alapján foganatosítanak további intézkedéseket. A válaszok alapján kiderül, van-e légzési nehézségük, kapcsolatban voltak-e bármilyen formában koronavírusos beteggel vagy gyanús esettel.

A horgosi határátkelőn eddig 40 ellenőrzést végeztek el, közülük senki sem volt fertőzött, de a biztonság érdekében tájékoztatták őket milyen telefonszámon jelentkezzenek, ha gyanús tüneteket észlelnének szerbiai tartózkodásuk során.

A vajdasági Pannon RTV híre szerint hasonló intézkedésekre számíthatnak azok is, akik a horvátországi batrovcei határátkelőn kelnek át.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek