Pánikot kelt a koronavírus Horvátországban

  Pánikot kelt a koronavírus Horvátországban, hiszen rengeteg turista jön-megy a közkedvelt országban, és a helyiek attól tartanak, megfertőzik őket a kínaiak. A horvátok már a thaiföldi turistáktól is tartózkodnak.

  Sibenik óvárosa felkapott a turisták körébenForrás: Shutterstock / Készítette: Jonas Muscat

  A thaiföldiek táblákkal a kezükbe turistáskodnak a horvát történelmi városban, Sibenikben. A papírlapra nagy betűkkel felírták "Nem Kínából jöttünk", hogy eloszlassák a helyiek félelmét – írja a horvát MorskiHR adriai online hírportál, amely közösségi oldalán fotókkal is igazolta az esetet.

  A külföldi látogatók idegenvezetői arról számoltak be a horvát lapnak, hogy Sibenik egyik utcáján egy nő kabáttal takarta el az arcát, és elfordulva haladt el a turistacsoport mellett. Egy másik hasonló eset Zadarban történt, ahol egy gyerekcsoport futva menekült el, amikor meglátta a thaiföldi embereket.

  Az idegenvezető szerint a thai turisták is félnek a koronavírustól. Még a városnézés előtt meg akartak bizonyosodni róla, hogy sétájuk során nem találkoznak kínai csoportokkal – számolt be az esetről a horvát portál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!