Pánikot kelt a koronavírus Horvátországban

Pánikot kelt a koronavírus Horvátországban, hiszen rengeteg turista jön-megy a közkedvelt országban, és a helyiek attól tartanak, megfertőzik őket a kínaiak. A horvátok már a thaiföldi turistáktól is tartózkodnak.

Sibenik óvárosa felkapott a turisták körébenForrás: Shutterstock / Készítette: Jonas Muscat

A thaiföldiek táblákkal a kezükbe turistáskodnak a horvát történelmi városban, Sibenikben. A papírlapra nagy betűkkel felírták "Nem Kínából jöttünk", hogy eloszlassák a helyiek félelmét – írja a horvát MorskiHR adriai online hírportál, amely közösségi oldalán fotókkal is igazolta az esetet.

A külföldi látogatók idegenvezetői arról számoltak be a horvát lapnak, hogy Sibenik egyik utcáján egy nő kabáttal takarta el az arcát, és elfordulva haladt el a turistacsoport mellett. Egy másik hasonló eset Zadarban történt, ahol egy gyerekcsoport futva menekült el, amikor meglátta a thaiföldi embereket.

Az idegenvezető szerint a thai turisták is félnek a koronavírustól. Még a városnézés előtt meg akartak bizonyosodni róla, hogy sétájuk során nem találkoznak kínai csoportokkal – számolt be az esetről a horvát portál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek