Ferihegyen is felkészültek a koronavírus elleni óvintézkedésekre

A Budapest Airport jelentős készlettel rendelkezik minden szükséges védőfelszerelésből, és részletesen kidolgozott eljárásrenddel kész támogatni a hatóságok munkáját egy esetleges rendkívüli repülőtéri intézkedés elrendelése esetén. A replülőtér folyamatos kapcsolatot tart fenn a megfelelő szervekkel, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren – tudtuk meg a Budapest Airport sajtóközleményéből.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is felkészülnek minden lehetséges esetreForrás: Budapest Airport

A mai naptól megkezdik az utasforgalmi területeken a vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szerek kihelyezését, továbbá fokozottan ügyelnek a gyakoribb fertőtlenítő takarításra. Emellett a repülőtér nyilvános területein információs táblákat helyeznek ki, amellyekkel felhívják a figyelmet a legfontosabb megelőző higiéniai teendőkre.

A Budapest Airport az esetleges óvintézkedés életbe lépése esetén is biztosítani tudja a gördülékeny utasforgalmat.

Hatósági intézkedés elrendelése esetén a Budapest Airport rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereléssel, amellyel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat és támogatni tudja a hatóságok munkáját. Ekkor a repülőtéren haladéktalanul életbe tudnak lépni azok a kidolgozott eljárásrendek, amelyek rendelkeznek az ilyenkor szükséges folyamatokról, többek között a fertőzött utasok elkülönítésétől a karanténon át egészen az épületek és légijárművek fertőtlenítéséig. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek