Az utolsó percben lemondták a világ egyik legfontosabb utazási kiállítását

Három nappal ezelőtt még arról szólt a hivatalos közlemény, hogy megrendezik a világ egyik legjelentősebb turisztikai vásárát, a 2020-as ITB Berlint, február 28-án kora este azonban bejelentették az illetékesek, hogy lemondják az eseményt.

A hozzászólók szerint már eldönthetetlen, hogy jó vagy rossz döntés volt-e a lefújás, de biztos, hogy nagy törés lesz miatta a turizmus iparágbanForrás: ITB Berlin / Facebook

A kiállítást március 4. és 8. közöttre tervezték, de a német egészségügyi és a gazdasági minisztérium úgy döntött, hogy törli az idei kiállítást, a koronavírus terjedése miatt - olvasható az ITB Berlin oldalán megjelent hivatalos közleményben.

A közlemény szerint az eseményt csak akkor tarthatták volna meg, ha a Messe Berlin minden egyes kiállítót és látogatót igazoltatott volna, miszerint nem fertőzött területről érkezett és nem került kapcsolatba fertőzött személlyel. A szervezők viszont nem tudták volna betartani ezeket a feltételeket.

Fájó szívvel kell lemondanunk az idei eseményt, de szükségessé vált ez a lépés.

- nyilatkozta a Messe Berlin GmbH vezérigazgatója

Ahogy a budapesti Hungexpo, úgy a Messe Berlin is jelezte korábban, hogy a megtartására vonatkozó döntést az illetékes hatóságok ajánlásai, illetve utasításai alapján hozza majd meg, de három napja még úgy tűnt, nem kell majd ilyen drasztikusan kezelni a helyzetet.

Se az ITB Berlin sem pedig a Messe Berlin 54 éves történelme alatt nem történt még ilyen probléma. Az eseményre több mint tízezer kiállító érkezett volna a világ 180 országából. A turizmusban dolgozó és az esemény állandó látogatói szerint a média hype az oka mindennek, de kitartanak a történelmi esemény mellett és pozitívan tekintenek a jövőbe, túl a vírusfertőzésen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek