Óriás virágszőnyeg lesz a belgrádi városnapok látványossága

Színes és természetes alapanyagú attrakcióval készülnek az áprilisi városnapra a belgrádiak. Egy látványos virágszőnyeggel várják a turistákat, amelyet több ezer begónia és krizantém díszít majd. A "szőnyeget" 120 kertész és aktivista ülteti be, mintegy 8 óra alatt.

Ezen a téren kap majd helyet a virágszőnyegForrás: Shutterstock / Készítette: Mirko Kuzmanovic

A 60 méter hosszú és 20 méter széles virágágyásban minden turista gyönyörködhet, aki ellátogat Belgrád tavaszi rendezvényére, a városnapi programokra, amelyet április 16-a és 19-e között szerveznek meg. A színes látványosság a főváros szívében, a Főtéren kap majd helyet - tudtuk meg a szerb Novosti hírportál cikkéből.

Az 1200 négyzetméter nagyságú virágoskertet úgy tervezik meg, hogy szerb kulturális motívumok rajzolódjanak ki benne.  

A Le Tapis de Fleurs belga dizájnerei és tájépítészei három szerb motívumokon alapuló mintáról készítettek látványtervet, amelyek közül a helyiek szavazzák meg, melyik jelenjen majd meg a belgrádi virágszőnyegen.

A kezdeményezéssel, Tokió, Tel-Aviv, Málta, Új-Delhi, Bern, Brüsszel és más világvárosok után most Belgrád is felkerült azon országok listájára, amely természetes alapanyagokból készít látványos turisztikai attrakciót - írja a szerb hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek