Akvarellfestmények mesélnek a szecessziós város sokszínűségéről

  Szabadka és Palics színes arcát nézhetik meg a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ ingyenes festménykiállításán. A képek a szabadkai származású akvarellfestő, Kovács Flórián művei, aki egyebek mellett a város utcáinak hangulatát, Palics egy-egy népszerű eseményét és a szecessziós szabadkai épületek sokszínűségét festette meg.

  A szabadkai Városháza akvarellfestményenForrás: Travelo / Készítette: Kovács Flórián

  A kiállítást körüljárva bepillanthatnak híres helyi éttermek konyhájába, láthatják, hogyan fest egy palicsi vitorlásverseny akvarell-színekben, érdekes szögből láthatnak rá a szabadkai Raichle-palotára és kevésbé szembetűnő épületek falai is új értelmet nyernek.

  Ezt a festményt is láthatják a kiállításonForrás: Travelo / Készítette: Kovács Flórián

  A teremben több mint 20 festmény várja a látogatókat, melyek túlnyomórészt Szabadkát ábrázolják, de az alkotó távolabbi utazásairól is hoz hangulatképeket. Így lehetséges, hogy találkozhatnak az olaszországi Livorno, vagy egy horvát kisváros kikötőjével is - tudtuk meg magától az alkotótól.

  Flórián képei azért is hiteles másai az adott város hangulatának, mert fényképész révén profi fotókon kapja el a pillanatokat, majd ezt viszi otthon vászonra. Az alkotások március 10-ig tekinthetőek meg a Népkör Oláh Sándor-körgalériájában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek