Akvarellfestmények mesélnek a szecessziós város sokszínűségéről

Szabadka és Palics színes arcát nézhetik meg a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ ingyenes festménykiállításán. A képek a szabadkai származású akvarellfestő, Kovács Flórián művei, aki egyebek mellett a város utcáinak hangulatát, Palics egy-egy népszerű eseményét és a szecessziós szabadkai épületek sokszínűségét festette meg.

A szabadkai Városháza akvarellfestményenForrás: Travelo / Készítette: Kovács Flórián

A kiállítást körüljárva bepillanthatnak híres helyi éttermek konyhájába, láthatják, hogyan fest egy palicsi vitorlásverseny akvarell-színekben, érdekes szögből láthatnak rá a szabadkai Raichle-palotára és kevésbé szembetűnő épületek falai is új értelmet nyernek.

Ezt a festményt is láthatják a kiállításonForrás: Travelo / Készítette: Kovács Flórián

A teremben több mint 20 festmény várja a látogatókat, melyek túlnyomórészt Szabadkát ábrázolják, de az alkotó távolabbi utazásairól is hoz hangulatképeket. Így lehetséges, hogy találkozhatnak az olaszországi Livorno, vagy egy horvát kisváros kikötőjével is - tudtuk meg magától az alkotótól.

Flórián képei azért is hiteles másai az adott város hangulatának, mert fényképész révén profi fotókon kapja el a pillanatokat, majd ezt viszi otthon vászonra. Az alkotások március 10-ig tekinthetőek meg a Népkör Oláh Sándor-körgalériájában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek