Új kiállítás várja a látogatókat a szecessziós Városházában

  Új kiállítás várja a látogatókat a szabadkai Városházában. A hétvégén nyitották meg a Dijana gyermekei című tárlatot, amely a második világháború legnagyobb gyermekmentési akciójáról mesél.

  A szabadkai Városháza esti fényekbenForrás: Shutterstock / Készítette: aliaksei kruhlenia

  A kiállítás azon gyermekek sorsáról számol be, akik Dijana Budisavljevicnek és társainak köszönhetően menekültek meg a koncentrációs táborokból. Az érdeklődők dokumentumfotókat, szállítási leveleket és iratokat is megtekinthetnek, amelyek hűen mesélnek a történtekről. A dokumentumokra a belgrádi, banja lukai és zágrábi archívumokban leltek rá.

  Az osztrák származású Dijana Budisavljević a második világháború ideje alatt csaknem 7500 gyereket mentett ki a jasenovaci koncentrációs táborból. Az izgalmas és sokat mondó kiállítást február 10-ig tekinthetik meg - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!