Ír partoknál kötött ki a 2018 óta sodródó kísértethajó

A 77 méter hosszú teherhajót a Dennis vihar sodorta a Cork közelében fekvő tengerparti falu, Ballycotton szikláihoz. Mindez több mint egy évvel azután, hogy az MV Alta 2018 szeptemberében Görögországból Haitire tartva az Atlanti-óceán közepén irányíthatatlanná vált.

És még csak special effect sem kellett hozzáForrás: AFP/Cathal Noonan

A tíztagú legénység 20 napot töltött a Bermudáktól délkeletre sodródó hajón, mielőtt az amerikai parti őrség ki tudta volna őket menteni. A mentőalakulat akkor arról számolt be, hogy együtt dolgoznak a hajó tulajdonosával a vontatás megszervezésében, de a hajó további útját máig homály fedte.

A partra vetődés után, a Fleetmon tengerészeti hírportál azt közölte, hogy a hajó állítólagos tulajdonosa felvette velük a kapcsolatot, és azt állította, hogy a mentés közben a hajót kétszer is eltérítették Guyanából.

Nagyon drámai kikötési mód és jó fotótéma a helyieknekForrás: AFP/Cathal Noonan

A 44 éves, immáron kísértethajó 2019 augusztusában tűnt fel ismét a radaron, amikor a brit haditengerészet járőrhajója sodródni látta az Atlanti-óceánon. Az MV Alta azóta tovább sodródott, filmbe illően kísértett még egy kis ideig az óceánon, és végül a Dennis viharos hullámai vezették az ír partokhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek