Nyomon követheti a Buckingham-palota megszépülését

  A Buckingham-palota új videója bemutatja az ikonikus épület helyreállításának munkálatait. Pontosabban bemutatja, hogy a szakemberek hogyan dolgoznak annak érdekében, hogy megőrizzék a palota Sárga Rajztermének történelmi, tizenkilencedik századi tapétáját – olvasható a Royal Central weboldalán. 

  Forrás: Diliff/Wiipedia

  A létfontosságú munka megóvja a tapétát a sérülésektől. Előszőr eltávolítják azt a falról, majd a felújítása után visszahelyezik azt a terem falára.

  A királyi család által elküldött videó szerint a felújítás elengedhetetlen volt a tűz- és vízkár kockázata miatt, mivel ez ideáig a palota elektromos kábelezését, vízvezetékét és fűtését az 1950-es évek óta nem frissítették.

  Az Edward Blore által 1840-es években tervezett – a Buckingham-palota keleti szárnyában található – Sárga Rajztermet Victoria királynőnek építették, hogy szórakoztatóbb és élhetőbb teret biztosíthassanak bővülő családjának. Blore-nak köszönhető a híres központi erkély kialakítása is a palota homlokzatán. Albert herceg javaslata szerint az erkélyt számos alkalommal használják, például a királyi esküvőkön.

  A szakaszonként történő felújítás tíz évet is igénybe vehet, de ez idő alatt a palota továbbra is teljes mértékben működőképes lesz. A palota a nyár végén áll nyitva a turisták előtt, mivel olyankor a királynő skót birtokán, a Balmoral kastélyban tartózkodik. Évente a palota több mint 15 millió turistát vonz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!