Egy portugál szőlőbirtokon hatalmas boroshordókban alhat

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a portói bor a portugál Douro pincéiben készül. Arról viszont most értesültünk, hogy a Douróban található Quinta da Pacheca birtokon óriási boroshordókat alakítottak ki szállásként, ahol éjszakánként 219 font áron, azaz nagyjából 88 ezer forintért alhatnak a vendégek – írja az Insider.

A szőlőskertben tíz, fényűzően berendezett hordó található, amelyek mindegyike kb. 25 négyzetméteres. A fenyőfából készült hordók elegáns hálószobát rejtenek: saját fürdőszoba beépített zuhannyal, egy franciaágy és tetőablak is található bennük, így a vendégek ágyban fekve nézhetik a csillagokat. A hordóházak légkondicionálóval és WiFi-vel is fel vannak szerelve, illetve mindegyikhez saját terasz tartozik.

Középen az ágy helyezkedik el, melyben fekve kiláthat a szőlőre, míg a hordó tetején keresztül a csillagokat nézhetiForrás: Ann Cowan - Travel Specialist/Facebook

"Idilli és romantikus környezetben ezek a boroshordó-szobák egyedülálló élményt nyújtanak a látogatóknak a Douro borvidék természetéről és jelentőségéről" – mondta a szőlőskert képviselője. Aki nem akar hordóban éjszakázni, az a szálloda normál szobáiban is megszállhat. A hotel éttermében finom vacsorával várják a vendégeket. A 116 éves szőlőbirtokon borkóstolókat tartanak, megízlelhetik a helyben készült lekvárokat és olívaolajat, illetve azt is megtekinthetik, hogyan készülnek a boraik. A birtokról és különleges szállásairól a saját szemükkel is megbizonyosohatnak az alábbi a rövidfilmben.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek