Életre kelti a Padi-hegyet a Sauska Borászat

Mád közelében, a tokaji térség egyik legfontosabb központjánál építi fel új pincészetét a Sauska Borászat. Bár az épület elsősorban borászatnak épül, a 4002 négyzetméteres alapterületen lesznek borbemutató és borbíráló terek, illetve látványkonyha és vinotéka is.

Forrás: BORD Építész Stúdió / Homologue - Ölbey Zoltán / Gallery

Ahogy a borászat megtervezésével foglalkozó BORD Építész Stúdió honlapján olvashatjuk, az új borászat nem a hagyományos értelemben vett házszerű ház lesz. Mivel a tervezési terület a Padi-hegy ezért az egész koncepcióval arra kellett törekedni, hogy az épületből tökéletes legyen a környezetre való rálátás, illetve szoros kapcsolata legyen a természettel, de mégis maradjon egyedi.

A távolból nézve csupán két, a szőlőben úszó, szoborszerű tál jelenik majd meg, melyek úgy tekintenek majd szét a hegytetőről, mint egy kíváncsi szempár. A két, egyenként 36 méter átmérőjű tál formában a látogatók által bejárható területek, borbíráló és kiállító terek kapnak helyet, míg a technológiát teljesen a földbe süllyesztve alakítja majd ki a stúdió.

Padi Manó szemeiForrás: BORD Építész Stúdió / Homologue - Ölbey Zoltán / Gallery

A vendégek az épülethez a főút felől érkeznek majd. Belépve a hatalmas, tálszerű terekbe egy látványkonyha és a csodálatos panoráma vár ránk. Ahogy a látványterveken is látszik, az épület tetején, a teraszok fölött zöld kerteket alakítanak ki, így is növelve a félig lecsukott szempár hatását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek