Ennyit szánnak a turisták egy horvát hajókirándulásra

  Egy zárai felmérés árulkodik arról, hogy mennyire nyúlnak mélyen pénztárcájukba a turisták, ha hajókirándulásról van szó. 

  Turistákra váró hajó Zára kikötőjébenForrás: Shutterstock / Készítette: Alex Tihonovs

  Mint kiderült, a legtöbben 55 eurót költenek ilyen jellegű kiruccanásra naponta, de olyan is előfordult, hogy valaki 248 eurót adott ki egy hajókirándulás alkalmával. Ez volt a legnagyobb összeg tavaly, amit ilyen kikapcsolódásra költöttek az Adrián - tudtuk meg a horvátországi HrTurizam idegenforgalmi magazin híréből.

  A felmérésből olyan érdekességek is kiderültek, miszerint egyes turisták többet is költenének a hajókon, vagy a kikötővárosokban, csak gondot jelent, hogy nincs elég pénzváltó a kikötők közelében, a fedélzeten pedig nem tudnak euróval fizetni.

  A turisták egyébként még így is egy átlag helyihez képest kimagasló összegeket hagynak az Adria partjain: kávéra, éttermi ételekre, ajándéktárgyakra költenek el a legtöbbet a kiránduló vendégek - tudtuk meg a horvát magazin összefoglalójából.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!