Korszerűsítik a horvát komptársaság hajóit

Jövőre újabb két hajó szállítja a turistákat Horvátországban. Az állami tulajdonban lévő Jadrolinija komptársaság használtan vette a Görögországban épült járműveket, emellett új hajók építését is tervezik.

A jövőben több korszerű hajó száll vízre Horvátországban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: TMP - An Instant of Time

Az újonnan beszerzett, görög hajók egyike kicsivel több, mint 100 méter hosszú és 18 méter széles. Fedélzetén egyszerre 500 személy tud utazni és további 107 autónak is van hely rajta. A másik vízi jármű egy kicsit kisebb, 98 méter hosszú és 16 méter széles, de érdekes módon erre több személygépkocsi fér fel, mint az előzőre - 140 autót és 500 utast tud szállítani.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik vízi vonalra kerülnek az új hajók, de az már biztos, hogy jövőre megkezdik a közlekedést.

Az állami hajótársaság azt is bejelentette, hogy 2020-ban két vadonatúj hajó megépítésére is pályáznak.  

Az a tervük, hogy újakra cseréljék a régi, elavult hajóikat - a jövőben 11 korszerű jármű kerülhet a Jadrolinija vízi útvonalaira. A hajótársaságnak jelenleg 51 hajója van, amelyek átlag életkora 28 év - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek