New York állam sem tolerálja tovább a műanyag szatyrokat

New York a második állam, amely Kalifornia után kitiltja területéről a műanyag zacskók használatát. New York állam törvényhozói kötelezővé teszik a nagykereskedelmi értékesítésből származó, egyszer használatos műanyag szatyrok állami betiltását – írja a Life Insider.

Márciustól leginkább ilyen táskákkal közlekednek majd a new yorkiak - illusztrációForrás: HWellrich/Pixabay

Ez az újító elképzelés Andrew M. Cuomo kormányzótól származik, és ez lehet a második állami tiltás a 2016-os kaliforniai műanyag szatyrok, zacskók beszüntetése után. A tilalom New York államban idén márciusban kezdődik. Az üzletek onnatól fogva nem adhatnak a vásárlóik számára egyszer használatos műanyag zacskókat, mivel ezek biológiailag nem lebomló anyagokból készülnek, és szörnyű hatással vannak a vadon élő állatokra, illetve a környezetre.

Az Associated Press szerint a környezetvédelmi aktivisták adatai alapján csak New York lakossága évente körülbelül huszonhárom milliárd műanyag szatyrot használ.

A kormányzó szerint ezek a táskák tönkretették a környezetet, beszennyezték a folyókat, emiatt ideje megvédeni a természeti erőforrásokat a jövő nemzedékek számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek