Itt őrzik az ausztrál bozóttüzekben elpusztult növények magjait

A londoni királyi botanikuskert, a Kew Gardens segít az ausztrál bozóttüzekben elpusztult növények és fák magjainak megőrzésében, későbbi pótlásában. Az intézmény felajánlotta segítségét a növények magjainak begyűjtésében, amiket a világ legnagyobb magbankjában, a Millenniumi Magbankban (MSB) helyeznek biztonságba – írja az MTI.

A Kew Gardens pálmaházaForrás: Diliff/Wikipedia

A magbankban 190 ország 2,3 millió magját őrzik biztonságos és ellenőrzött környezetben, föld alatti tárolókban. A magokból a következő években növények új nemzedékeit lehet majd ültetni.

A bankban jelenleg 41 ezer különböző faj magjait őrzik. Az ausztráliai magok begyűjtésben a Kew tudósai együttműködnek helyi kollégáikkal a kontinens biodiverzitásának megőrzése érdekében. A Kew 2000 óta működik együtt ausztrál magbankokkal, rendelkezésre bocsátja szakértelmét a magok begyűjtésében, megőrzésében és annak biztosításában, hogy a ritka, illetve veszélyeztetett fajok fennmaradjanak. Mindeddig a helyi magbankokban őrzött 8900 ausztrál növényfaj 12 450 magját sikerült duplikálva a Kew MSB magbankjában is megőrizni.

Kedden "fekete nyárnak" nevezte Scott Morrison ausztrál miniszterelnök a parlamentben a szeptember óta tartó, immár több mint 30 halálos áldozatot követelő tűzvészek időszakát. Az országban több mint 12 millió hektárt emésztettek fel a lángok, és csaknem egymillió állat pusztult el.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek