Több érzékszervre ható Van Gogh kiállítás nyílik Londonban

Londonban hamarosan olyan Van Gogh kiállítás nyílik, ahol nem kell visszafogni magunkat, és bármit megtapogathatunk.

Csillagos éj, 1889, New York, Modern Művészetek MúzeumaGoogle Cultural Institute

 A Meet Vincent van Gogh (Találkozz Vincent van Gogh-gal) című tárlat mottója "Kérem, érintsen meg!" Na persze nem eredeti Van Gogh képekről van szó; azokkal ugyanis itt nem fogunk találkozni. De a rendezőknek nem is az a céljuk, hogy a megszokott módon tálalják a poszt-űimpresszonista festő alkotásait. Ehelyett a legváltozatosabb eszközökkel igyekeznek minél mélyebben bevonni a látogatót a festő világába.

A honlap azt ígéri, hogy a több érzékszervre ható kiállításon a festő életének és festményeinek a részévé válhatunk. 

Ennek érdekében eredeti méretben rekonstruálják a művész néhány ikonikus alkotását. A látogatók helyet foglalhatnak a krumplievők asztalánál, megmászhatnak egy arles-i szénaboglyát vagy készíthetnek egy selfie-t a festő életnagyságú hálószobájában. A rendezők megkísérlik Van Gogh ecsetvonásait is rekonstruálni, hogy a látogatók is felfedezhessék a technikát saját ujjaikkal. Akinek megjött a kedve az alkotáshoz, Van Gogh stílusában készítheti el saját önarcképét, és egy művészeti oktatáson is részt vehet, ahol a művész szavai is megelevenednek.

Emellett interaktív állomások, a művész narrációjában hangzó audioguide és további vetítések tájékoztatnak arról, mit érdemes tudni a legendás festőről. A kiállítás február 7-e és május 21-e között látható London művészeti negyedében, a South Bank-ben. További információt a Meet Vincent van Gogh honlapján talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek