Dubajban épül a világ legmagasabb szállodája

A szintén dubaji székhelyű Gevora Hotel lett 2008-ban a világ legmagasabb szállodája 356 méterével, amivel bekerült a Guinness rekordok közé is. De a Gevora uralma rövid ideig tartott. A 75 emeletes tornyot egy karcsú, üveg felhőkarcoló fogja megelőzni. A Ciel Tower magassága ugyanis eléri majd a 360,4 métert, és 1042 szobával, illetve lakosztállyal várja vendégeit 82 emeleten. Az építkezések 2016 óta folyamatosan zajlanak a Dubai Marina kikötőben – írja cikkében a CNN. 

Kilátás a Dubai Marina kikötőre a Marina Torch Tower 64. emeletéről, itt fog megépülni a világ legmagasabb szállodája isForrás: Matteoserena/Wikipedia

A toronyépületet a NORR építészei tervezték, akik az Atlantis, The Palm Hotel vagyis a pálmafa formájú sziget megálmodói is voltak. A terv három szakmai díjat is bezsebelt már.

Az üvegtorony tetejéről 360 fokos kilátás nyílik majd a városra. A látogatók a tetőtéri úszómedencében úszkálva és az éttermekből lepillantva is felfedezhetik a város nevezetességeit. A Ciel Tower gyógyfürdővel, üzleti létesítményekkel és több díjnyertes étteremmel is rendelkezik majd, amelyek nevét az elkövetkező hónapokban jelentik be – mondta el a szóvivő. A Ciel Tower várhatóan 2022 végén vagy 2023 elején nyílik meg. A toronyról készült terveket itt tekinthetik meg.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek