Íme, az első olasz város, mely egy euróért árul ingatlanokat

Olaszországban sok kis falu kínálja egy euróért ingatlanjait, most pedig az első város is csatlakozott a kezdeményezéshez. A pugliai kikötőváros, egyben a tartomány második, a régió harmadik legnagyobb települése, Taranto az utóbbi évek népességfogyását szeretné a visszájára fordítani, ezért az óvárosban található, a helyi Örökségtanács tulajdonában álló épületeket mindössze egy euróért árulja - adja hírül a CNN.

A Castello AragoneseForrás: Sailko/commons.wikimedia.org

Persze, ahogyan az a hasonló esetekben lenni szokott, az új tulajdonosoknak még sokat kell áldozniuk a felújításra, melynek ráadásul nem akárhogyan, hanem a helyi építészeti és esztétikai stílusnak megfelelően kell történnie, erre külön szabályozás vonatkozik.

Taranto leghíresebb látványosságai közé tartozik a Castello Aragonese erődítménye és a Poszeidón-templom, a város egyik szépséghibája ugyanakkor, hogy egy környezetvédelmi viták középpontjában álló acélgyárral rendelkezik.

Jelenleg 15 épület áll rendelkezésre, melyek listáját várhatóan pár héten belül nyilvánosságra hozzák, és melyeknek köre később még bővülhet. Az olasz csizma sarkában található Puglia elsősorban gasztronómiájáról, építészetéről és tengerparti városkáiról híres.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek