Ismét megnyitja kapuit az olasz börtönsziget

A Gorgona-börtönsziget, a Toszkánai-szigetek legkisebb tagja tavasszal újból megnyitja kapuit a látogatók előtt. A szigetek Nemzeti parkja és a börtön vezetése között született megállapodásnak köszönhetően ismét bejárható a 220 hektáros területen elterülő természeti csoda - adja hírül a Si Viaggia.

GorgonaForrás: Giovanni Spinozzi/commons.wikimedia.org

Olaszország utolsó börtönszigetén a foglyok rehabilitációja zajlik különböző vidéki és szőlőmunkák, valamint az érintetlen természet segítségével. A sziget ugyanakkor elsősorban az itt található ókori romok és a gazdag flóra, valamint a különleges tájszerkezet miatt tart számot a turisták érdeklődésére.

Legalább 400 különböző növényfaj található meg itt, a táj legszebb látványt április végén nyújtja, amikor a rozmaring kék és lila árnyalatokkal festi át a szigetet. Emellett a delfinek és bálnák látogatása sem ritka a partoknál. Gorgonán emellett ókori római villamaradványok, panorámás terasz és a karthusi szerzetesek hajdani épületét is megtekinthetik a látogatók.

Mindehhez érdemes a vezetett túrát választani, mely Livorno kikötőjéből indul. A helyfoglalás online, legkésőbb egy héttel a kirándulás tervezett időpontja előttig lehetséges. A jegy ára 45 euró, mely magában foglalja az oda-vissza utat, a belépőt a szigetre és az idegenvezetést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek