Az észak-olasz igluszínházban jéghangszeres koncertet hallgathat

A Lombardia és Trentino között található síövezet, mely az Adamello-hegyet, Ponte di Legnót, a Tonale-hágót és a Presena-gleccsert foglalja magában, a sport mellett különleges kulturális programokat is kínál a télen, mégpedig egy igluszínházban - adja hírül a Si Viaggia.

Forrás: Kiss Tamás/wikipedia.org

Március 30-ig tart a Jégzenei fesztivál, melyen nemzetközileg elismert művészek lépnek fel, hetente kétszer. Csütörtökönként (15-től 16.30-ig) a 7 helyi művészből álló ParadICE Orchestra játszik klasszikus, kortárs és népzenét, szombatonként (16-tól 18-ig) pedig különböző jégpop-koncertek várják az érdeklődőket.

Az esemény valódi különlegességét a hangszerek adják: a hegedű, a dob, a gitárok, a nagybőgő, a mandolin, szóval minden hangszer jégből készül. Az ötlet az amerikai művész, Tim Linhart fejéből pattant ki, aki jégszobrok építésére szakosodott, és akit a jégzene feltalálójaként tartanak számon. A művész a zene és a jég iránti szenvedélyét kombinálta, hogy igazán egyedi hangszereket készítsen.

A igluszínház akár 200 ember befogadására is alkalmas és 2600 méteres tengerszint feletti magasságon található, a Presena-gleccser alján, sílécen vagy felvonóval érhető el a Tonale-hágótól.

A legközelebbi koncert január 26-án, szombaton lesz, Olaszország leghíresebb vonósnégyesével, az Alborada Vonósnégyessel, míg február 2-án Cristina Donà énekesnő lép fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek