Hostellé alakult a reptér melletti általános iskola

Japánban gombamód szaporodnak a funkcióváltással létrejött szállások. Ahogyan nemrég írtunk róla, műemlék-épületekben is megszállhatunk, most pedig kiderült, hogy klasszikus, vándortáboros élményeinket is újra élhetjük a távol-keleti országban.

Forrás: booking.com

Sok helyen elfogadott gyakorlat, hogy nyárra egy-egy tantermet ideiglenes szállássá alakítanak át az arra túrázó, zarándokoló csoportoknak. Kuzumi hajdani általános iskolája viszont már tartósan is hostelként működik tovább, miután az elnéptelenedés miatt radikálisan lecsökkent a tanulók száma, és be kellett zárni az intézményt - adja hírül a Daily Mail.

A 'Ready to Flight! Narita' (Repülésre kész!) hostel a tokiói Narita Nemzetközi reptér közelében található, ahonnan ingyenes buszjárat hozza ide és viszi vissza a látogatókat. Az épületet tavaly alakították át, az osztálytermekből hálószobák lettek, ahol futonágyak sorakoznak egymás mellett, de a táblákat fenn hagyták, a padlót tatami szőnyegek borítják.

Külön hálóteremben alhatnak a férfiak és a nők, valamint van egy négy fős családi szoba is. Az étkezőt a könyvtárból alakították át, a tornaterem kibérelhető. Van emellett Wi-Fi, mosoda, kávézó és bár, tetőterasz és kert, valamint grillező. Egy éjszaka körülbelül 8000 forintba kerül, edzőtáborokat és üzleti találkozókat is lehet itt tartani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek