Ez lesz a világon az első múzeum, mely csökkenti a szénlábnyomát

A Londoni Természettudományi Múzeum bejelentette hosszú távú, 11 évre szóló stratégiáját, melynek fókuszában a klímaváltozás és a biodiverzitás áll. Ennek részét képezi a májusban nyíló, „Fantasztikus vadállatok" című kiállítás, az interaktív, játékos gyermekgaléria, és egy új dinoszaurusztárlat is. Mint mondják, az őshüllők sokszínűsége, alkalmazkodókészsége, életük és kihalásuk története analógiát szolgáltat a Föld mai biológiai sokféleségével - adja hírül a Lonely Planet.

Forrás: Thierry Jové/pixabay.com

A kiállítás igyekszik megvilágítani az éghajlatváltozás szerepét az őslények kihalásában, felhívva a figyelmet a bolygó folyamatos változására, és hangsúlyozva azt a hatást, amit az ember érhet el. Az új kiállításokhoz a múzeum terét is bővítik majd.

A következő évtizedre vonatkozó tervek között szerepel a városi biodiverzitás csökkenésének kezelése, aminek jegyében például a múzeum öt hektáros kertjét a városban élő állatok kutatásának és megőrzésének szentelik. Digitalizálják emellett a múzeum 80 millió példányos gyűjteményét, és törekszenek a szén-dioxid-lábnyomának csökkentésére a múzeumok közül a világon elsőként.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek