Kerékpáros ereklyéket gyűjt a Budapesti Történeti Múzeum

  Járt már Giro-n vagy a Tour de Hongrie-n szurkolni? Begyűjtötte esetleg Nibali eldobott kulacsát, vagy van Chris Froome által dedikált fényképe? Szívesen venné, ha mások is látnák a féltve őrzött kerékpáros ereklyéit?

  sabinevanerp/pixabay

  A Budapesti Történeti Múzeum a Girod'Italia magyarországi rajtja kapcsán a Giro és a magyar országúti kerékpársport történetét bemutató, nagyszabású időszaki kiállítást rendez 2020. április 18. és június 28. között, írja a museum.hu.

  A tárlat az olaszországi Ghisalloban található kerékpáros múzeum relikviái mellett a hazai gyűjtők anyagaira is épít, emellett szeretnék bevonni a kiállításba a magyar kerékpáros közösséget is. A múzeum örömmel vár kölcsönzésre minden olyan, kimondottan a Giro-hoz és a Tour de Hongrie-hoz kapcsolódó tárgyat és személyes történetet, melyet bemutathatnak a tárlaton.

  A felajánlásokat 2020. február 20-ig lehet beküldeni.

  A kiállított tárgyak tulajdonosai számára a múzeum két fő részére szóló múzeumi belépőjegyet biztosít, a kiállítás katalógusából pedig kisorsolnak három példányt a kölcsönző személyek között, illetve a bemutatott tárgyak mellett a tulajdonosok nevét is feltüntetik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!