Ezt a japán várost ellepik a kekszet kérő szarvasok

  Japánban, a Vakakusza hegy lábánál, Kiotótól csupán 45 perces vonatúttal lehet eljutni Nara városába, melynek parkjában több mint 1000 szent szarvas él. Az 502 hektáron szabadon élő szarvasok mára a város fontos látnivalójává váltak.

  Nem restek finomságokat kérni a város lakóitól és a turistáktólForrás: John Hill/Wikipedia

  Az 1880-ban alapított Nara Park Japán egyik legrégebbi parkja. Az állatokra hivatalosan nemzeti kincsként tekintenek. A vadon élő és a parkban szabadon kószáló szarvasok megszokták, hogy a turisták etetik őket, akiknek többsége éppen ezért indul Naraba. A parkban külön „szarvaskekszet" lehet vásárolni, amivel a látogatók etethetik őket.

  Ezekért a speciális, szarvasoknak készült kekszekért rajonganakForrás: www.flickr.com.people.jerrylai0208/Wikipedia

  Néhány szarvas már azt is megtanulta, hogy meghajlással kell üdvözölni az embereket, így kaphatnak tőlük ételt.

  Egy ősi legendának köszönhetően mindig is szent állatként tisztelték itt a szarvasokat, és ha valaki megölt egyet, az bűncselekménynek számított, így az életével kellett fizetnie. A feljegyzések szerint ez a törvény 1637-ig életben volt.

  A helyiek már megszokták, hogy a városban bárhol felbukkanhatakForrás: Dariusz Jemielniak/Wikipedia

  A II. világháború után ezeket az állatokat megfosztották szent titulusuktól, és pusztán természeti kincsként tartották őket számon. Mivel évszázadokon át szelídítették őket, így egyáltalán nem riadnak meg az emberektől.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!