Ezt a japán várost ellepik a kekszet kérő szarvasok

Japánban, a Vakakusza hegy lábánál, Kiotótól csupán 45 perces vonatúttal lehet eljutni Nara városába, melynek parkjában több mint 1000 szent szarvas él. Az 502 hektáron szabadon élő szarvasok mára a város fontos látnivalójává váltak.

Nem restek finomságokat kérni a város lakóitól és a turistáktólForrás: John Hill/Wikipedia

Az 1880-ban alapított Nara Park Japán egyik legrégebbi parkja. Az állatokra hivatalosan nemzeti kincsként tekintenek. A vadon élő és a parkban szabadon kószáló szarvasok megszokták, hogy a turisták etetik őket, akiknek többsége éppen ezért indul Naraba. A parkban külön „szarvaskekszet" lehet vásárolni, amivel a látogatók etethetik őket.

Ezekért a speciális, szarvasoknak készült kekszekért rajonganakForrás: www.flickr.com.people.jerrylai0208/Wikipedia

Néhány szarvas már azt is megtanulta, hogy meghajlással kell üdvözölni az embereket, így kaphatnak tőlük ételt.

Egy ősi legendának köszönhetően mindig is szent állatként tisztelték itt a szarvasokat, és ha valaki megölt egyet, az bűncselekménynek számított, így az életével kellett fizetnie. A feljegyzések szerint ez a törvény 1637-ig életben volt.

A helyiek már megszokták, hogy a városban bárhol felbukkanhatakForrás: Dariusz Jemielniak/Wikipedia

A II. világháború után ezeket az állatokat megfosztották szent titulusuktól, és pusztán természeti kincsként tartották őket számon. Mivel évszázadokon át szelídítették őket, így egyáltalán nem riadnak meg az emberektől.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek