Törmelék helyett szállodává lesz a legismertebb japán játékcég székháza

  Megmentik és butikhotellé alakítják át a Nintendo használaton kívüli régi kiotói székházát, amelyet art déco stíluselemek felhasználásával emeltek 1930-ban, amikor még csak japán és külföldi játékkártyákat gyártott a ma főleg videojátékairól híres világcég.

  Nintendo Super Famicom - majdnem olyan öreg mint az épület - illusztrációForrás: pr_camera / Shutterstock.com

  A négyemeletes betonépület nem látogatható, ennek ellenére szerepel az online útikalauzokban a császári Japán fővárosa, Kiotó egyik nevezetességeként. A Shimogyo negyedben lévő volt székház bejáratánál még láthatók a régi névtáblák, amelyek közül az angol nyelvűn The Nintendo Playing Card Co., a japán nyelvűn pedig Yamauchi Nintendo néven szerepel az 1889-ben alapított vállalat.

  Az épület 1959-ig, a Higashiyama kerületben emelt új székház elkészültéig szolgált a Nintendo központi irodaházaként. Az átalakítási projekt gazdái azt ígérik, hogy a Nintendo-videojátékok rajongói számára kultikus jelentőségű épületet külsőleg a lehető legnagyobb mértékig megőrzik, jelentős átépítéseket csak belül végeznek.

  Az átalakítást Tadao Ando rangos japán építész felügyeli, a munkát pedig a történelmi épületek újrahasznosításával foglalkozó Plan Do See végzi. A rendkívül kedvező fekvésű - a főpályaudvartól és több jelentős kiotói látnivalótól néhány percnyi sétára lévő - húszszobás butikhotel átadását 2021 nyarára tervezik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!