Hatszáz méteres szikla széléről függő hotelt terveztek Norvégiába

Egy isztambuli építésziroda egy olyan hotelt tervezett, ami egészen biztosan elállítja a lélegzetét, főleg ha tériszonya van.

A Hayri Atak Architectural Design Studio által tervezett hotel a norvég Preikestolen vagy magyarul Szószék-szikláról függene, több száz méterrel a Lysefjord felett.

Cliff Concept Boutique HotelHairy Atak

A négyemeletes hotel minden szintjéhez egy, a szikla falát követő erkély csatlakozna, írja a World Architecture. Innen nemcsak, hogy lélegzetelállító kilátás nyílna a fjordra, de a fotók alapján úgy tűnik, a látogató úgy is érezheti magát, mintha a levegőben függene. Az építésziroda olyan hotelt képzelt el, ami úgy illeszkedik a sziklához, mintha annak a természetes része lenne. A szobákat ennek megfelelően mind beágyaznák a kőszirtbe.

Cliff Concept Boutique Hotel úszómedencéjeHairy Atak

A legelképesztőbb a tervben a fjord fölé nyúló üvegből készült egysávos úszómedence. A tervezők azt szerették volna elérni, hogy aki benne úszik, úgy érezhesse, mintha a fjord felett repülne.

A Szószék-szikla, Norvégia egyik leglátogatottabb látványossága, az ország délnyugati részén helyezkedik el. Meredek falai 604 méterrel emelkednek a Lysefjord fölé, tetején egy 25x25 méteres platóval.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek