Hatszáz méteres szikla széléről függő hotelt terveztek Norvégiába

  Egy isztambuli építésziroda egy olyan hotelt tervezett, ami egészen biztosan elállítja a lélegzetét, főleg ha tériszonya van.

  A Hayri Atak Architectural Design Studio által tervezett hotel a norvég Preikestolen vagy magyarul Szószék-szikláról függene, több száz méterrel a Lysefjord felett.

  Cliff Concept Boutique HotelHairy Atak

  A négyemeletes hotel minden szintjéhez egy, a szikla falát követő erkély csatlakozna, írja a World Architecture. Innen nemcsak, hogy lélegzetelállító kilátás nyílna a fjordra, de a fotók alapján úgy tűnik, a látogató úgy is érezheti magát, mintha a levegőben függene. Az építésziroda olyan hotelt képzelt el, ami úgy illeszkedik a sziklához, mintha annak a természetes része lenne. A szobákat ennek megfelelően mind beágyaznák a kőszirtbe.

  Cliff Concept Boutique Hotel úszómedencéjeHairy Atak

  A legelképesztőbb a tervben a fjord fölé nyúló üvegből készült egysávos úszómedence. A tervezők azt szerették volna elérni, hogy aki benne úszik, úgy érezhesse, mintha a fjord felett repülne.

  A Szószék-szikla, Norvégia egyik leglátogatottabb látványossága, az ország délnyugati részén helyezkedik el. Meredek falai 604 méterrel emelkednek a Lysefjord fölé, tetején egy 25x25 méteres platóval.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!