Rekord mennyiségű, több mint 300 ezer ember mászta meg idén a híres norvég sziklát

A Szószék-szikla, vagyis norvégul a Preikestolen mindig is sok látogatót vonzott, idén azonban rekordokat döntött az ide látogató turisták száma. 2019 nyári szezonjában ugyanis 309 956 túrázó kereste fel a helyet, míg 2018-ban „csupán" 288 839. Persze nem mindenki örül ennek a növekedésnek.

Nézzék ezt a kilátást! Nem véletlen, hogy ennyien másszák meg a sziklátForrás: radeczko/Pixabay

Az idei látogatószám majdnem annyi, mint Norvégia lakosságának 6 százaléka, és a trendek alapján úgy tűnik, hogy ez a szám folyamatosan növekszik. Ha csak egyetlen napot veszünk: július 17-én összesen 5 342 ember mászta meg a sziklát, míg a hónap napi átlaga 3 140 volt.

Maga a szikla egyébként egy 25x25 méteres kőlap, mely 600 méteren magasodik a Lysefjord, Norvégia egyik legszebb fjordja fölé. Egyáltalán nem véletlen tehát, hogy folyamatosan érkeznek a kirándulók, akik csak többen lettek, amikor a közösségi oldalak influenszerei is felkapták a helyet.

Tavaly ráadásul a Mission: Impossible hatodik részében is benne volt a Preikestolen, és a túrázókat az sem tántorította el, hogy az amerikai szuperprodukció sztorija szerint nem Norvégiában, hanem Indiában van a hírneves szikla, írja a Forbes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek