A Tárgyak Könyvtárából szinte bármit kikölcsönözhetünk

  A londoni Tárgyak Könyvtárának ötlete 2016-ban fogant a hasonló torontói és berlini kezdeményezések alapján, majd a sikeres közösségi finanszírozási kampány után a 2018-ban indult el a kísérleti projekt. Most, a Seymourpowell designügynökséggel folytatott együttműködésnek köszönhetően új arculatot kapott - adja hírül a Londonist.

  Forrás: libraryofthings.co.uk

  Emellett az immár körülbelül 2500 tagot számláló közösség visszajelzései alapján önkiszolgáló szekrényrendszert vezettek be, mely lehetővé teszi, hogy a tagok egy gombnyomással hozzájuthassanak a szükséges tárgyakhoz a háztartási gépektől kezdve a kempingeszközökig. A rendszert úgy tervezték, hogy rekonstruálható legyen más helyiségekben is, mivel újabb helyszíneket akarnak létesíteni.

  A Tárgyak Könyvtára nemcsak költséghatékony és környezettudatos megoldás, hanem a kapcsolatok építésére is lehetőséget ad. Nemcsak kölcsönözni lehet ugyanis belőle, hanem önkéntességre, DIY műhelyeken való részvételre, találkozók szervezésére, és saját weboldal indítására is van lehetőség a rendszeren belül. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!