Rengeteget spórolhat, ha ezekre figyel síkölcsönzéskor

Az osztrák Nachrichten.at kiváló, tömör kis összefoglalót írt arról, mire érdemes odafigyelni, ha síkölcsönzésbe fogunk a síterepeken. 10 helyet néztek meg a helyi fogyasztóvédelmisek a felső-ausztriai régióban, így összegezték a tapasztalatokat.

Az alapvetés, hogy egy felnőtt egy középkategóriás felszerelésért egy napra 15-16 euró közötti árat fizethet. Sícipőt hat napra bérelni 51-168 euró között is lehet, szóval óriási összegeket lehet megspórolni, ha résen vagyunk, amihez persze okosan kell síterepet is választani.

Sisakot is lehet bérelni, a legtöbb helyen a hordása már eleve kötelező. Egy felnőttnek 3-10 euró közt szór az ár, egy 12 év körüli gyereknek 5 euró körüli összegbe kerül egy nap bérlés. Egyes helyeken (Hinterstoder, Wurzeralm) grátisz jár a sisak a felszerelés bérlése mellé.

Még mindig veszélyes síelni AusztriábanForrás: Shutterstock / Készítette: gorillaimages

Biztosítást is lehet a felszerelésre kötni, de hat felső-ausztriai síterepen ebben például nincs benne a lopás és törés kára. Spital am Pyhrn síterepén van olyan kölcsönző, ami a biztosítás árát is belekalkulálja a bérleti díjba. Az Intersport Pachleitnernél a töréskár biztosítása benne van a bérleti díjban, napi 8, vagy hatnapi 15 euróért pedig lopásra is biztosíthatjuk a bérelt felszerelést.

Okos tippek bérlőknek

További tippeket is adtak, például azért jobbak a nagyobb síterepek, mert több kölcsönzőből választhatunk (árverseny, ha épp nem kartelleznek). Érdemes online foglalni, amivel időt spórolunk, sőt akár pénzt is, valamint biztos lesz, hogy azzal a léccel csúszunk majd, amivel szeretnénk. Sok akcióba is bele lehet futni, pl. hat napot fizet, hetet kap, vagy ha törzsvendég, esetleg gyerek.

Érdemes bérlés előtt alaposan átgondolni, milyen szinten síelünk vagy hódeszkázunk, és már eleve az ahhoz passzoló felszerelést bérelni (kezdőknek például kevéssé érdemes méregdrága, de vérprofi versenyléccel indítani). Egyes helyeken erre is van kiskapu: ha pár csúszás után nem tetszik a léc vagy board, akkor a bérleti időszak alatt lecserélheti másikra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek