Befuccsolni látszik a téli turizmus Montenegróban

  Befuccsolni látszik az idei téli turisztikai idény Montenegróban. Hiába a szép tájaik és a síelésre alkalmas hegyeik, nincs elég hó a sípályákon, ezért síelni sem lehet a megfelelő módon.

  Nincs elég hó, pihennek a sílécekForrás: Pixabay / Készítette: tookapic

  Az egyetlen mentsvár, hogy a jövőben megfelelő mennyiségű mesterséges hóval szerelik fel a sípályáikat és a következő szezonban nem teszik ki magukat az időjárási viszonyoknak. Az idei enyhe tél ugyanis a vártnál is rosszabb eredményt hozott ami a telelők számát és a téli sportok feltételeit illeti.

  A montenegróiak megoldást keresnek arra, hogyan üzemeltessék a népszerű sípályákat mesterségesen. A szakemberek szerint mielőbb ki kell építeniük a mesterséges havat biztosító rendszert, hogy jövőre jobb szezon elé nézhessenek. Elsőként a Kolasin 1600 sípályát fejlesztenék.

  A helyiek ugyanakkor tartanak tőle, hogy a felkapott síparadicsom népszerűsége derékba törhet az idei rossz viszonyok miatt, hiszen az ide érkező látogatók közül sokan más pályákra mentek át, és félő, hogy jövőre már nem is keresik fel a montenegrói lejtőket - írja a Montenegrói RTV.

  A klímaváltozás miatt már enyhébbek a telek a montenegrói hegyvidéken, ezért a helyieknek igyekezniük kell mesterségesen megmenteni a téli turizmust. Terveik szerint jövőre és két év múlva már felkészültebben várják a telelő turistákat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek