Befuccsolni látszik a téli turizmus Montenegróban

Befuccsolni látszik az idei téli turisztikai idény Montenegróban. Hiába a szép tájaik és a síelésre alkalmas hegyeik, nincs elég hó a sípályákon, ezért síelni sem lehet a megfelelő módon.

Nincs elég hó, pihennek a sílécekForrás: Pixabay / Készítette: tookapic

Az egyetlen mentsvár, hogy a jövőben megfelelő mennyiségű mesterséges hóval szerelik fel a sípályáikat és a következő szezonban nem teszik ki magukat az időjárási viszonyoknak. Az idei enyhe tél ugyanis a vártnál is rosszabb eredményt hozott ami a telelők számát és a téli sportok feltételeit illeti.

A montenegróiak megoldást keresnek arra, hogyan üzemeltessék a népszerű sípályákat mesterségesen. A szakemberek szerint mielőbb ki kell építeniük a mesterséges havat biztosító rendszert, hogy jövőre jobb szezon elé nézhessenek. Elsőként a Kolasin 1600 sípályát fejlesztenék.

A helyiek ugyanakkor tartanak tőle, hogy a felkapott síparadicsom népszerűsége derékba törhet az idei rossz viszonyok miatt, hiszen az ide érkező látogatók közül sokan más pályákra mentek át, és félő, hogy jövőre már nem is keresik fel a montenegrói lejtőket - írja a Montenegrói RTV.

A klímaváltozás miatt már enyhébbek a telek a montenegrói hegyvidéken, ezért a helyieknek igyekezniük kell mesterségesen megmenteni a téli turizmust. Terveik szerint jövőre és két év múlva már felkészültebben várják a telelő turistákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek