Európa leghosszabb mesterséges sípályáját a szomszédban kell keresni

A napokban az Emerging Europe angol hírportál listát adott ki, amelyben Európa legjobb síközpontjait rangsorolja. A lista hatodik helyén áll a szerbiai Kopaonik, amelynek előnyeire és hátrányaira is kitér a lap.

Kopaonik télen, felülnézetbőlForrás: Pixabay / Készítette: vladopajic

Előnyként említik, hogy itt találjuk Európa leghosszabb mesterséges sípályáját, ahol még nyáron is lehet síelni. Azt is kiemelik, hogy a szomszédos ország hegyein jellemzően márciusban is havas a táj, így akár kora tavasszal is élvezhetjük itt a téli sportokat.

A leírás szerint a kelet-európai síközpontok az alacsonyabb árak miatt is lehetnek vonzóak.  

Kopaonik a gyerekeknek is remek szórakozást nyújt, továbbá a szálláshelyek is olcsóbbak a többi európai síparadicsomhoz képest. Kopaonik hátrányai között említik, hogy nehéz megközelíteni, hiszen 5 órányi autóútra van Belgrádtól.

A listán más balkáni üdülőhelyek is szerepelnek: Kopaonikot megelőzte a Bulgária délnyugati részén található, 936 méter magasan fekvő Banszkó, amely sok kikapcsolódási lehetőséget nyújt a gyerekeknek. Hátránya viszont, hogy hosszú sorok állnak a felvonói előtt.

A montenegrói Kolašin 1450 síközpontot azért emelte ki a portál, mert szépsége ellenére kevés itt a külföldi turista, és nem is számít drága helynek - írja a szerb Turistički Svet turisztikai magazin.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek