Vigyázat! Floridában leguánok potyognak a fákról

  Floridában a Miami Nemzeti Meteorológiai Szolgálat kedden szokatlan figyelmeztetést adott ki, miszerint fagyott leguánok potyoghatnak a fákról, mivel aznap éjszaka a szokottnál jóval hidegebbre lehetett számítani – írja cikkében az Insider. 

  A fotó illusztrációForrás: Aline Dassel/Pixabay

  Amint a hőmérséklet ugyanis egy bizonyos szint alá csökken, a zöld hüllők vérkeringése lelassul, ennek következtében megmerevednek a hidegtől. Így aztán elveszítik a tapadási képességüket, és könnyen leeshetnek a fákról. A szakértők arról is tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy bár a hüllők élettelennek tűnnek, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy elpusztultak. Amint a hőmérséklet megemelkedik, ezek a hidegvérű lények a legtöbb esetben újra felélednek.

  A közösségi oldalakon is sorra töltik fel a fotókat a szerencsétlenül járt állatokról. 

  A leguánok nem veszélyesek az emberekre, de nem túl népszerűek, mert a járdák és a töltések alá gyakran hosszú alagutakat ásnak és így tönkre teszik azokat. A hímek akár 1,5 méter hosszúak is lehetnek, súlyuk pedig akár a 9 kilogrammot is elérheti. A nőstények évente csaknem 80 tojást raknak le. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!