Vészhelyzetekre képzi ki utasait a bécsi közlekedési vállalat

  A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tavaly több mint 70.000 embernek tartott továbbképzést a biztonságos tömegközlekedésről. Ezek a kurzusok azért is fontosak, mert a bécsi tömegközlekedési eszközök tavaly naponta ötször kerülték meg a Földet - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

  Forrás: Wiener Linien/Helmermanfred

  A tavalyi évben Bécsben több mint 70.000 ember vett részt a Wiener Linien továbbképzésén, melynek témája a biztonságos tömegközlekedés volt. A vállalat fontosnak tartja, hogy az utasok megfelelően tudják kezelni a különböző problémás helyzeteket. Tudniuk kell, hogy nem mindig a vészfék meghúzása jelenti a megoldást, hiszen a metrószerelvényeken egy gombnyomásnyira van a segítség, a probléma bejelentése után a Wiener Linien munkatársai azonnal intézkednek.

  Már az általános iskolások is különböző túrákon vehetnek részt a nagyváros metróvonalain, ahol különböző szituációkkal ismertetik meg őket a kurzusvezetők. A tanfolyam során a diákokkal olyan központi témákról beszélgetnek, mint a bátorság, a kölcsönös tisztelet és a segítségnyújtás. A tanulók ezenkívül gyakorlati tippeket is kapnak arra, hogyan kell viselkedni vészhelyzetben, és hogyan lehet gyorsan segítséget kérni anélkül, hogy önmagukat veszélyeztetnék.

  Ezek a kurzusok azért is fontosak, mert a bécsi tömegközlekedési eszközök folyamatosan mozgásban vannak: nap mint nap hatalmas utat tesznek meg a városban és rengeteg ember utazik a járműveken. Tavaly összesen 78 millió kilométert tettek meg a Wiener Linien járművei. Ez nagyjából megfelel a Hold és a Föld közötti távolságnak.

  A bécsi tömegközlekedési vállalatnak amellett, hogy az utasok biztonságára is nagy hangsúlyt kell fektetnie, folyamatosan karban is kell tartania a járműveit, hiszen naponta több mint 214.000 kilométert tesznek meg. Ez olyan, mintha naponta több mint ötször kerülnék meg a Földet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!