Ezer euróval is megbüntethetik azt, aki nem hagyja pihenni a turistákat

Új törvényt vezetnek be a nyárra a horvát Vizinada községben - nem szabad hangos építkezési munkálatokat végezni, hogy a zaj ne zavarja meg a turisták nyugalmát. Aki megszegi a szabályt, komoly büntetésekkel számolhat.

Nem folyhatnak zajos építkezési munkálatok a turisztikai övezetbenForrás: Pixabay / Készítette: bridgesward

Időszakosan betiltják a kompresszorok, hangos kalapácsok és egyéb zajos gépek használatát a horvát községben. A kültéri építkezési teendőket úgy kell időzíteni, hogy július 1-jétől augusztus 31-ig szüneteljenek a munkálatok, legalábbis azok hangos részei.

A beltéri munkálatokat, amelyek kevésbé zavarják az üdülőket, engedélyezik a nyári időszakban is, de a főszezon idején csak 9 és 18 óra között lesz erre lehetőség. A korlátozások azokra a településekre vonatkoznak, ahol van bejelentett szálloda, azaz ahová pihenés céljából érkeznek a vendégek - írja a horvát HrTurizam.

Aki nem tartja be az időszakos tilalmat, az akár 5 és 10 ezer kuna közötti büntetéssel is számolhat. A helyiek csak kivételes esetekben engedélyezik a zajos építkezési munkálatokat: sürgős renoválás esetén, vagy életet mentő esetekben kerülhetnek elő a zajos munkagépek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek