Ezt a horvát törvényt még az EU is kinevette

  Az év egyik legnagyobb port kavaró híre volt Horvátországban, miszerint tilos kiteregetni a tiszta ruhákat egyes tengerparti városok épületeinek homlokzatára. A horvátok arra hivatkoztak hogy a furcsa törvénnyel EU-s jogszabályoknak akarnak eleget tenni - írja a horvátországi HrTurizam.

  Száradnak a ruhák DubrovnikbanForrás: Shutterstock / Készítette: Awana JF

  A helyiek szerint az augusztus végén meghozott tilalom a horvát kultúra és identitás ellen szól, ami ráadásul a turizmusnak sem tesz jót, hiszen a külföldiek Horvátországot olyannak szeretnék látni, amilyen valójában. A tengerparti városok képéhez pedig hozzátartoznak a szűk utcák felett kilógatott tiszta ruhák is.

  A ruhák kiteregetésének tilalma Rijekát, ©olta-szigetét és Kaątelat érintette.  

  Hamar kiderült, hogy az EU-nak ehhez semmi köze, sőt maga az EU bizottsága is kinevette a furcsa törvényt. Olyannyira butaságnak tartották a kaątelai önkormányzat határozatát, hogy a törvény felkerült az European Commission idei top 5 kamu törvényeinek listájára is. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!