14 hullámvasúttal nyílt meg egy vidámpark Törökországban

Méretes vidámpark nyílt meg szerdán a török fővárosban, ahova több mint kétezer játékelemet építettek, és amelyet Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök Európa legnagyobb témaparkjaként emlegetett a park átadásán tartott beszédében – írja a Trtworld.com.

A Wonderland Eurasia néven is emlegetett Ankapark 1,3 millió négyzetméteren terül el, építését hat évvel ezelőtt kezdték meg és tavaly fejezték be, de biztonsági problémák miatt eddig nem tudták megnyitni. Ugyanis ahogy végeztek az utolsó simításokkal a parkban, Ankara polgármestere, Melih Gökcek felült az egyik hullámvasútra, azonban gyalog kellett lejönnie onnan, mert a kocsi elakadt. Ez az az alábbi videó is megörökítette:

Az Ankapark egyébként 2117 élményelemet tartalmaz, köztük - összesen 5 kilométeres sínhálózaton futó - 14 különböző hullámvasutat is. Több mint 2 millió növényt ültettek területére, és ide építették a világ második legnagyobb szökőkútját, amelyben a vízsugár akár a 120 méteres magasságot is elérheti. A vidámparkot március 31-ig ingyen használhatják a látogatók, már ha lesz hozzá merszük.

Forrás: TRphotomaker / Shutterstock

A török mérnökök és építészek szakszervezete ugyanis a vidámparkról készült fotók alapján rozsdásodást fedezett fel a hullámvasutakon, de más játékokon is talált problémákat, amelyet a sokáig csúsztatott átadással magyaráznak. Egyelőre erre még nem reagált a parkot építtető és üzemeltető ankarai fővárosi önkormányzat, mindenesetre azt remélik, hogy évente 5 millió látogatót vonz majd a létesítmény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek