Az 50-es évek színészvilágába csöppenhetnek bele Vajdaságban

Megnyílt a Volt egyszer egy színház elnevezésű kiállítás a Bácsalmás-Bajmok határátkelőtől nem messze található kisvárosban, Topolyán.

A Vajdasági Színházmúzeum és Topolya Község Múzeumának közös tárlatát a topolyai Járási Magyar Népszínház megalakulásának 70. évfordulója alkalmából szervezték meg. Az intézmény 10 éves történetét mutatják be.

A valamikori széksorok is helyet kaptak a tárlatban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Unique Vision

Hét termen keresztül mutatják be kronologikusan a színház történetét. A látogatók beülhetnek például az úgynevezett Belgrád Kávézóba, ahol egykor szórakoztak a színészek az előadások után, vagy éppen udvaroltak egymásnak, illetve a szövegeket gyakorolták. Bepillanthatnak a színészek egykori öltözőjébe, ahol magukra is ölthetik a darabokban használt kosztümöket.

További érdekessége a tárlatnak, hogy visszahozták azokat a széksorokat, amelyek az évtizedekkel ezelőtt működő vajdasági társulat minden előadásán ott voltak. A vendégek gazdag képanyagot is láthatnak, melyek a színészeket és a társulat hangulatát mutatják be - írja a vajdasági Pannon RTV.

Topolyán tíz évig működött hivatalos színház, 1949-től 1959-ig. A 70. évforduló jó alkalmat kínált arra, hogy megemlékezzenek a színházról és a társulatról. A tárlat 2020. tavaszáig áll nyitva a látogatók előtt Topolya Község Múzeumában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek