Múzeum és mozi is lesz a világháborús alagútban

  Vnjačka Banja Szerbia legismertebb fürdővárosa - színvonalas wellness és SPA központ működik itt, és fejlett a gyógyturizmus is. A helyiek most úgy döntöttek, hogy újabb látnivalót alakítanak ki.

  A múzeumnak készülő alagút hossza 130 méter - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: daphnusia

  A második világháborúból fennmaradt, 130 méter hosszú alagútból izgalmas múzeumot, és egy 6D-s mozitermet alakítanának ki, ahol a város történelmét ismerhetik meg a betérők. Összesen kilenc helyiségben lennének tárlatok egy helyiség pedig moziteremként szolgálna.

  A látogatók kiállított modelleken és leleteken keresztül ismerhetik meg a gyógyfürdő fejlődését a római kortól az oszmán uralom és a német megszállás idején át a mai napig.

  A kiállítások számos fegyvert, ágyút, puskát, íjat, páncélt, német és partizán egyenruhát, valamint a régészeti ásatások során talált különféle tárgyakat mutatnak majd be.  

  A tervek szerint már jövőre átadják a látogatóknak a nem mindennapi múzeumot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!