Marsbéli falut építenek a Mojave-sivatagban

  Egy párizsi székhelyű kutatócsoport, az Interstellar Lab a kaliforniai Mojave-sivatagban tervezi felépíteni kísérleti űrfaluját, melynek segítségével azt modellezik, hogyan tudna élni az ember az Marson - adja hírül az afar.com.

  A Mojave-sivatagForrás: David Mark/pixabay.com

  Az EBIOS névre keresztelt falu önfenntartó biomoknak nevezett egységek hálózatából áll majd, és a tervek szerint 100 ember ellátásra lesz alkalmas, zárt láncú gazdálkodás keretében. A projekt megvalósításában a NASA is közreműködik olyan technológiákkal, mint az alternatív növénytermesztési rendszerek, a 3D nyomtatás, és azt is elemzik majd, hogyan hat az emberre az elzártság.

  A futurisztikus létesítmény minden évben egy felévre nyitva áll majd a látogatók előtt. Lesz benne mezőgazdasági és űrkutatási, művészeti és zenei központ, és a vendégek természetesen meg is szállhatnak itt. A falu építését 2021-ben szeretnék elkezdeni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!