Wadi Rum, Jordánia: nyaralás a Marson

Nem evilági környezetben, mégis a Földön élheti át a marsi nyaralás élményét, aki a jordániai Wadi Rumban vakációzik.

"Hatalmas, visszhangos és istenszerű" – nyilatkozta a Wadi Rum-ról T. E. Lawrence, brit régész és katona, akinek személye az Arábiai Lawrence történetét ihlette. Jordánia legnagyobb sivatagának szélfútta hegyei és narancssárga homokja között valóban úgy érezheti magát az utazó, mintha nem is a Földön lenne – írja a CNN.

Elon Musk (@elonmusk) által megosztott bejegyzés,

Úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy a Mars-nyújtotta nyaralás élményét megidéző szálloda éppen itt nyílt meg. Annak rendje-módja szerint a hírességeket is vonzza: Elon Musk, a SpaceX ügyvezetője már járt itt, és Instagramon meg is osztotta a helyet.

Az inspirációt a szállodához Ridley Scott 2015-ös filmje, a Mentőexpedíció adta, melyben a Matt Damon által megformált főhőst véletlenül a Marson felejtik. A húsz futurisztikus hatású kupolasátor körül a táj mintha egyenesen a filmből érkezett volna.

Belül közel sem marsi viszonyok uralkodnakForrás: Facebook

Mivel a Marsra mostanában nem sokan jutnak el, a Wadi Rum-ban mégis átélhetik az élményt. A Sun City Camp számára Németországban készítették az egyedi sátrakat, melyekben 40 négyzetméteren összesen négyen alhatnak. A  zuhanyzós fürdőszoba mellett klímaberendezés is szolgálja kényelmüket - utóbbi ritkán fordul elő a Wadi Rum környékén. 

Madártávlatból tényleg hihető, hogy ez a vörös bolygóForrás: Facebook

Maga a Sun City Camp már három éve nyitott, a kupolasátrakkal csupán bővítést hajtottak végre. Egy éjszaka itt nagyjából 320 dollárba (nagyjából 80 ezer forintba) kerül, reggelivel. 

A Wadi Rum maga korábban is népszerű volt a turisták körében, de elsősorban a híres Petra romvárosát felkereső turisták  ruccantak át ide egy körülnézés erejéig. Az éjszakát a szálloda megnyitásáig kevesen töltötték itt. Jelenleg a Wadi Rum-ban 162 sátortábor van, melyek javarészt a helyi beduinok tulajdonában állnak, és ezek közül mindössze öt tábor számít szállodának, többek között a Sun City Camp. 

Éjszaka a sivatagbanForrás: Facebook

A turisták mostanság arab lovakon és tevéken lovagolhatnak itt, dzsiptúrára és buggytúrára mehetnek, sziklát mászhatnak és hőlégballonon suhanhatnak a táj felett. Éjszaka pedig csak győzzék számolni a csillagokat!

A luxusszálloda-tábor kiagyalója jelenleg a turisták felé nyitni kívánó Szaúd-Arábiával és Ománnal is tárgyal hasonló hotelek létesítéséről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek