3 millióért bárki csatlakozhat a föld alatt szimulált Mars-kolóniához

Se nem kalandpark, se nem túlélőtúra. Egy kicsit mindkettőből van benne, de igazán megfogni nem lehet a dolgot, mivel az Astroland-hez hasonló projekt nemigen van.

Spanyolországban, Santandertől délkeletre valósítják meg az élményközpontot, mely marsbéli körülményekkel fogadja a látogatókat, írja az El País. Astroland egy bázis lesz, ahol tíz fős csoportokban lehet küldetéseken részt venni. Ez nem egy pár órás, vagy egynapos móka, itt legalább három napot kell eltölteni egyhuzamban, és szigorú szabályok mentén zajlik a szerepjáték.

A tervek szerint idén június 15-én indul útjára az első küldetés, melyet az év során további kilenc követ majd. A programra elméletileg bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves és van erre a célra 10 000 eurója, azaz bő 3 millió forintja. Jelentkezni a megadott honlapon lehet, és ezután veszi kezdetét a kiválasztási eljárás. Ha valaki bekerül a programba, akkor először megtanítják az alapokra, többek között arra is, hogy miként kell talaj nélkül növényeket termeszteni.

Már önmagában az is elég hátborzongató, hogy a bázis nem a szabad levegőn, hanem Arrendondo barlangjában épült fel. Így a hideg és a sötétség adott, de ezen kívül is úgy van összerakva a program, hogy a résztvevők egy másik bolygón érezzék magukat.

Ilyen kapszulákban élnek majd a résztvevők a barlangbanForrás: Astroland Agency/Facebook

Hogy még élethűbben szimulálják a földi élettől való távolságot, ezért minden ki-és bejövő üzenet nyolcperces késéssel érkezik majd. Minden bent tartózkodó összesen egyszer üzenhet a kinti világnak.
Maga a barlang másfél kilométer hosszú és 60 méter magas – ebben a térben vannak elhelyezve azok az űrbéli építmények, amelyekben a laboratóriumok és a hálószobák találhatóak. Innen űrruha nélkül nem szabad kilépni. Mindent fertőtlenítenek, minden szabályszerűen működik.

Azért választottak épp egy barlangot helyszínként, mert a jövőben, a Marson is csak a felszín alatt, egy barlangban lesz lehetséges bármilyen kolóniát létrehozni, a felszíni mostoha körülmények miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek